ПРИНЦИПИ РАЦІОНАЛЬНОГО АГРЕГАТУВАННЯ ТРАКТОРНИХ САМОХІДНИХ ШАСІ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20998/2078-6840.2021.2.10

Ключові слова:

тракторне самохідне шасі, агрегатування, рама, навісне обладнання

Анотація

В статті розглянуто оптимальне розташування навісної машини на рамі самохідного шасі для раціонального використання тягово-зчіпних властивостей машино-тракторного агрегату. Визначені критерії їх раціонального агрегатування з урахуванням умов виконання відповідних агротехнічних вимог. Надані рекомендації перевірки можливості агрегатування його з конкретною навісною машиною. Теоретично та експериментально доведено, що трактор класичного компонування поступається тракторному самохідному шасі аналогічної маси та потужності по тягово-зчіпним якостям, паливній економічності , прохідності, керованості, маневреності, стійкості та низкою інших параметрів та не має можливості міжосьового навішування. Різні компонувальні схеми, перерозподіл нормальних реакцій по осях та специфіка силового впливу відрізняють тягову динаміку ТСШ від тягової динаміки трактора

Посилання

Подригало М.А., Краснокутський В.М.,Шевцов В.М.Склад комплексу машин до тракторного самохідного шасі. Матеріали міжнародної науково-практичної конференціі «Автомобільний транспорт в аграрному секторі: проектування, дизайн та технологічна експлуатація».Державний біотехнологічний університет.10.12.2021. М.Харків с.252-254.

Васерніс А.І., Лебединський Г.В., Лібцис С.Є. Самохідні шасі та робота на них. М. «Вища школа», 132 с.

Волков Б.Г. Побудова теоретичної навантажувальної характеристики тракторного самохідного шасі в навісному агрегаті. с. 38-44.

Детистов Ф.М., Чурбанов І.С., Сєров В.І. Самохідні шасі вітчизняних та іноземних конструкцій. 74 с.

Лібцис С.Є., Лебединський Г.В., Подригало А.І. Нові компонувальні схеми вітчизняних та іноземних промислових самохідних шасі. 65 с.

Лібцис С.Є. Про самохідні шасі для овочівництва. – «Механізація та електрифікація сільського господарства» №12, с. 47-48.

Лілов М.З. Досвід застосування прибирально-транспортних самохідних шасі та перспективи їх розвитку. – «Трактори та сільгоспмашини» №11, с. 23-25.

Погосбєков М.І. Визначення ККД самохідного шасі. «Механізація та електрифікація сільського господарства», №3, с.34-35

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-06-21

Номер

Розділ

Тракторобудування